Er is een nieuwe rage over gevlogen uit (waarschijnlijk) de VS. Nee, we hebben het niet over een gender reveal party of een babyshower, maar natuurlijk over de babymoon.

De babymoon dus; nog even met z’n tweeën op vakantie gaan voordat de kleine zich bij ons mag voegen. Kortom: voorslapen. Op internet staat het vol met waarschuwingen dat het gevaarlijk kan zijn om naar bepaalde landen te gaan (lees; hygiëne, zika virus, überhaupt vliegen) maar daar hebben wij gelukkig geen last van. (Het heeft ook hier en daar z’n voordelen om niet fysiek zwanger te zijn.) Uiteraard hebben we onderzoek gedaan naar schadelijke besmettelijke ziektes.

Maar waarheen? Sjors wil naar Indonesië, maar Aart ziet dat niet zitten. Aart wil op zijn beurt graag naar Peru, maar Sjors heeft niet zo’n zin in spugende lama’s.

Surfen is de oplossing. Met een paar klikjes zien we een geweldige reis. Een land die ons allebei al jaren trekt (internet slaat dat soort dingen op) en waar we zeker tijdens onze adoptiecursus het een en ander hebben gelezen en gezien.

In goed overleg met Bas en Lianne boeken we. Toch wel gek om weg te gaan terwijl Lianne het zware werk doet. Aan de andere kant zijn we ontzettend moe en uitgeput na weer een hectisch jaar.

Naar mate de reis dichterbij komt, lijkt Sri Lanka zich alleen nog maar verder op de kaart te verplaatsen. Doen we hier wel goed aan? Gelukkig dringen ze ons aan om lekker te genieten en uit te rusten (nu het nog kan).

Na een druk weekend (negen maanden beurs en de lammetjes kijken) brengen de ouders van Aart ons naar Schiphol.

Sri Lanka

Wat een waanzinnig mooi land, de mensen zijn vriendelijk, de natuur is prachtig en we worden overdonderd door de mooie cultuur. We gaan op safari’s, zien tientallen wilde olifanten, een luipaard, buffels, krokodillen en zelfs een beer! Buiten de parken scheuren motoren, tuktuks en bussen kris kras door elkaar en bruist het leven vooral op straat. Overal waar we kijken zijn ook kleintjes, zowel bij de dieren als bij de mensen (of valt het ons nu extra op?). We bezoeken tempels, maken een adembenemende treinreis en genieten met volle bakken.

We praten veel over de toekomst. Namen, kamer, feestjes, vakanties, verzekeringen en alles waar je maar aan kan denken in het grote kader van het begrip ‘baby’.

Omdat we rond reizen hebben we bijna elke dag een ander hotel. Steeds als we aankomen, loggen we snel in op de WiFi en sturen we een Whatsappje naar Drenthe dat we veilig zijn aangekomen in ons nieuwe hotel.

Noodtoestand

De dag nadat we uit de stad Kandy vertrokken waren kregen we appjes uit Nederland met de vraag of we in orde waren. In orde? Tuurlijk.

Stukje bij beetje kregen we een duidelijker verhaal. In de regio van Kandy zijn rellen ontstaan tussen Singalese boeddhisten en moslims. Er zijn auto’s en winkels in brand gestoken en zelfs mensen vermoord. Wow.

Daar op volgend heeft de regering de noodtoestand uitgeroepen, een avondklok ingesteld en alle social media geblokkeerd. Ondanks de slechte WiFi in ons nieuwe hotel, appen we opgelucht naar het thuisfront dat het goed met ons gaat en dat wij geen last hebben van de social media blokkade. ‘…verbinden… …verbinden… geen server beschikbaar’ of toch wel?

Niet dus. Een lichte vlaag van paniek. We kunnen niemand bereiken. We kunnen niet vragen hoe het daar is en zij kunnen niet vragen of wij oke zijn. Wat als er iets is? Met thuis of met ons!

Gelukkig zijn er meer manieren om contact te leggen met Nederland dan via social media. Oldskool gaan we over op de mail en al snel op iMessage.

Buiten afgezonderd te zijn van social media (achteraf best lekker op vakantie) merken we niks van de noodtoestand en genieten we de laatste dagen aan de kust.

IMG_0572

Deze prachtige reis neemt niemand ons meer af. De volgende vakantie zal er absoluut totaal anders uit zien… en ook daar kunnen we bijna niet op wachten.

Deze babymoon was echt heerlijk, maar we hunkeren naar huis, naar het lieve gezin in Drenthe, naar de baby. Onze baby.

Als de wielen van het vliegtuig de landingsbaan in Nederland raken, maken we allebei een zucht van ontspanning- en opluchting. Thuis.

 

Klik HIER om de blogs van Lianne – De Regenboogbuik – te lezen.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *