We hebben het altijd tegen elkaar gezegd; ‘Als we ooit in verwachting van een kindje zijn, willen we naar de Negen Maanden Beurs’. Een grote beurs met alles rondom zwangerschap en baby, die jaarlijks in de RAI groots wordt uitgepakt.

Oorzaak; we zijn in verwachting. Gevolg; we boeken kaartjes voor de Negen Maanden Beurs! Om de hysterie compleet te maken, gaat Lianne (en ons minikindje) met ons mee!

We besluiten er zelfs een heel weekend van te maken met z’n drieën. Fijn om Quality time met elkaar te hebben.

De negen maanden beurs

Omdat de treinen hun dienst weigeren, halen we Lianne op uit Zwolle en rijden door naar de RAI in Amsterdam. Het zonnetje straalt en we halen veel volle bussen met huishoudbeurs bezoekers in, waar we hartelijk om kunnen lachen. De huishoudbeurs valt samen met de negenmaandenbeurs. Op naar oestrogeen-kingdom dus. Over hormonen gesproken, is naast de buik van Lianne ook haar blaas zwanger en komen we tot overmaat van ramp in een huishoud-negenmaandenbeurs file.

Na wat semi-illegale stuurkunsten parkeert Sjors op een steenworp afstand van de RAI. Ideaal.

We lopen langs een sportschool en lopen er brutaal naar binnen. Gelukkig subsidieert Sjors de Fit-For-Free en mag Lianne daar plassen. Een grote opluchting. Op naar de beurs.

Wat groot en wat een mensen. Waar moeten we beginnen? We besluiten tegen de klok in te lopen en kijken wat we tegen komen. Al snel schrijven we ons in voor prijsvragen, kortingscodes en informatiefolders over alles omtrent baby.

Ook de verkooptechnieken gieren door de ruimte. ‘Je wilt toch het beste voor je kindje?’ En ‘Je kunt echt niet zonder deze volautomatische hypo allergene microvezel luiers, die MOET je hebben’.

Sjors wil alles kopen, maar gelukkig relativeert Aart goed en hebben we kinderdeskundige Lianne bij ons die ons verteld wat we echt nodig hebben en wat niet.

Lianne houdt zich tijdens adviezen bewust afzijdig wat voor veel gênante momenten van vertegenwoordigers en hilarische momenten voor ons zorgt. Ze heeft dan ook niks nodig, want er komt geen baby bij haar in huis wonen en ze geniet van onze negen-maanden-beurs-roze-wolk. Wel doen we als drie-eenheid mee met een absurde macrobiotische geitenmelk quiz.

Deze combinatie van ons drieën zorgt er voor dat we snel een kinderwagen, kinderstoel, flesjes en wat andere dingen hebben uitgezocht.

img_8132

We weten dat Pauline van Berkel op de beurs staat, zij is geboortefotograaf en is inmiddels twee keer draagmoeder geweest. Ze heeft in haar ontdekkingsreis om draagmoeder te worden alle beschikbare informatie gebundeld en er een website van gemaakt om anderen te inspireren en te kunnen helpen in hun zoektocht. Onder andere door haar pionierswerk hebben we destijds Els en Nadia leren kennen. Wij hebben Pauline al een paar keer ontmoet, maar Lianne nog niet. Mede dankzij haar is Lianne jaren geleden geïnspireerd geraakt om draagmoeder te worden. En met succes! Na de lunch gaan we naar haar op zoek. We vinden haar al snel en begroeten elkaar hartelijk. Leuk om mee te maken hoe de twee dames elkaar ‘in het echt’ ontmoeten. Wat een hartelijke vrouw is Pauline toch! Na een leuk gesprek nemen we afscheid en mengen we ons in de mensenmassa.

Na nog een hal doorkruist te hebben, zwelt het aantal bezoekers aan en staan we wederom in een file. Niet van auto’s dit keer, maar van mensen met kinderwagens en trolleys vol gratis ‘goodies’. We houden het al snel voor gezien en gaan lekker naar huis, gourmetten. (Met onze goodiebags).

Na een gezellige avond (heerlijk met huispakken aan op de bank) gaan we schaapjes tellen.

De lammetjes

IMG_8175.jpg

De vader van Aart houdt schapen. Elk jaar worden er in het voorjaar tientallen schattige lammetjes geboren. Traditiegetrouw gaan we jaarlijks gezellig lammetjes kijken en blijven we daar lekker lunchen met de tante en moeder van Sjors. Toen Lianne hoorde dat we dat van plan waren, wilde ze graag mee om onze families weer te zien.

We stappen er binnen en het is meteen gezellig. De moeder van Aart heeft de koffie en thee klaar staan en cakejes gebakken. Als de tante en moeder van Sjors binnen komen is het feest compleet. Lianne heeft Drentse lekkernijen meegebracht, en ook zij wordt in de watten gelegd. Van vriendinnen van de moeder van Aart krijgen we prachtige cadeaus en kaartjes die ons ontroeren. Bijvoorbeeld deze zelf-gehaakte regenboog eenhoorn (wouw!)! We worden keer op keer verrast door hoeveel mensen er met ons meeleven. Wat een bijzonder en warm gevoel.

IMG_2138.jpgAls de koffie op is, gaan we lammetjes kijken. Wat lief en klein!! Volgend jaar staan we hier met ons lammetje! Wat een heerlijk idee!

Daarna schuiven we aan tafel. De moeder van Aart heeft haar kookkunsten flink uit de kast gehaald en we krijgen een heerlijke (bijna Michelin waardige) lunch.

We drinken nog wat en dan is het tijd om te gaan. Sjors brengt Lianne terug naar Zwolle en Aart wordt door de moeder en tante van Sjors thuis gebracht om de laatste dingen voor onze babymoon voor te bereiden.

Wat een babymoon is? Daar gaat onze volgende blog over…

U ook genieten van:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *