Woensdag 7 oktober 2015. De dag van de eerste terugplaatsing. We zijn op van de zenuwen.

De pick-up van Sandra was succesvol en er zijn 13 goed bevruchte embryo’s ontstaan! Ze worden allemaal vergeleken en de embryo met de beste kwaliteit zal worden teruggeplaatst in Nadia. De embryo’s die ‘goed genoeg’ zijn na een paar dagen zullen worden ingevroren, mochten we meer pogingen nodig hebben. Daar gaan we op dat moment niet van uit want we verwachten dat Nadia na de eerste of tweede terugplaatsing zwanger zal zijn.

Het rietje

Het is zo ver. We melden ons bij de Nanda, de receptioniste van het ziekenhuis in Brussel. Nadia krijgt een bandje om haar pols en we moeten wat handtekeningen zetten op wat Franstalige documenten. Vervolgens mogen plaatsnemen in de wachtkamer. Na een paar minuten, die voelen als uren, mogen we naar binnen. We krijgen blauwe hoesjes om onze schoenen en mogen de kamer binnen waar het gaat gebeuren. We worden vriendelijk opgevangen door een zuster die goed Engels spreekt en we raken aan de praat. Ze vindt de hele situatie erg interessant en maakt al pratend de kamer gereed.

Nadia mag nadat ze zich omgekleed heeft, plaatsnemen in een grote stoel met twee steunen. Daar mag ze haar benen in plaatsen. Wij staan netjes aan het hoofdeinde en proberen onze zenuwen onder controle te krijgen door elkaar en Nadia vast te houden/knijpen.

IMG_1362.JPG

De minuten kruipen voorbij en dan komt dokter Bernard binnen met een rietje in zijn hand. Daar zit ‘ie in. Dat is ons mini-kindje! Wat een gek idee! De zuster positioneert het echo-apparaat zo, dat we mee kunnen kijken met de plaatsing van het rietje. Dokter Bernard schuift het rietje in de baarmoeder van Nadia en plotseling verschijnt er een streepje op het scherm. Een paar seconden later zien we een wit wolkje uit het puntje schieten. ‘Voila’, zegt dokter Bernard en haalt het rietje terug. Er zit een levende embryo in de buik van Nadia. Wat een bizar idee. Het enige wat er moet gebeuren, is dat de embryo blijft ‘plakken’ in de baarmoederwand en gaat groeien.

We gaan naar huis en het eeuwige wachten is begonnen.

The Filling Station

Woensdag 21 oktober 2015. Het is zo ver, vandaag horen we de uitslag. Omdat Nadia medicijnen neemt is een reguliere zwangerschapstest niet betrouwbaar. Daarom heeft ze  ’s ochtends bloed laten trekken bij de huisarts. Na 18:00 kunnen we bellen voor de uitslag; zwanger of niet zwanger. Omdat Nadia al wat last van haar buik heeft gehad (wij denken innesteling pijn) kan het bijna niet anders dan dat ze zwanger is.

Rond 17:30 zitten we klaar op de bank en kijken we hysterisch naar de salontafel. We hebben alle klaarliggen. Het telefoonnummer van de huisarts, tissues en vooral onze zenuwen. Hemeltjelief, wat is dit spannend. Grappend maken we een weddenschap. Als we straks zwanger zijn, trakteren wij op een etentje, zo niet, trakteert Nadia.

Om 17:58 pakken we de telefoon en toetsen we het telefoonnummer van de huisarts in. Uiteraard controleren we dit nog 3 keer voordat we op het groene hoortje drukken.

Stipt 18:00. De telefoon gaat over. Nog een keer. Nog een keer. Na de vierde toon neemt de assistente op en we vragen direct naar de huisarts. Een wachttoon. Nog een wachttoon. Nog een. Onze harten staan stil.

De huisarts neemt op en Nadia noemt haar naam. Hij rommelt wat op zijn computer. We houden ons adem in. Dan geeft hij ons de uitslag.

We gaan uit eten bij The Filling Station in Lanaken. Nadia betaalt. Ze heeft de weddenschap verloren.

Niet zwanger.

 

 

U ook genieten van:

0 Reacties

  1. Ahhh, zo,n verschrikkelijk naar nieuws voor jullie allemaal!
    Wat een teleurstelling!!!
    Kop op laat jullie wens van ❤️-e uitkomen…
    Liefs en sterkte!!!!
    ❤️😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *