En zo is het opeens 5 jaar geleden dat we onze eerste envelop met het aanmeldformulier voor de adoptie stichting door de brievenbus in de Hekelsteeg in Utrecht deden. Nooit hadden we toen kunnen voorspellen wat we de afgelopen 5 jaar mee zouden gaan maken.

Terugblik

Zo’n mijlpaal laat stof opwaaien. We hebben flinke hoogte- en dieptepunten gekend.

Het begon allemaal bij onze eerste ontmoeting op de Oude Gracht, bijna 12 jaar geleden. In de loop van de jaren hebben we elkaar met heftige periodes van ziekte, goed leren kennen en kwamen we er al snel achter dat we allebei een kinderwens hadden.

Toen we er allebei klaar voor waren schreven we samen een aanmeldingsbrief aan de Stichting Adoptie Voorzieningen en gooide hem door de bus.

Via de Stichting Meer Dan Gewenst kwamen we in aanraking andere mogelijkheden dan adoptie, en werden aangetrokken tot het draagmoederschap.

Al gauw leerden we Els kennen, een vrouw met het hart op de goede plek. Samen met haar namen we enthousiast en naïef de volgende stap in onze kinderwens. We stapten zelfs op het vliegtuig van Milaan naar Nederland voor onze allereerste inseminatie poging. Door ons intensieve contact ontstond er een nauwe band die helaas stuk gelopen is.

Kort na ons avontuur met Els veroverde Nadia en haar geweldige gezin een plekje in ons hart. Ze heeft ondanks alle medische tegenslagen en de miskramen alles, maar dan ook alles gegeven. Ze is voor ons door het vuur gegaan en Nadia heeft een standbeeld verdiend. We zijn trots op haar dat ze – na ons traject met Nadia – een draagkindje heeft mogen krijgen voor/met andere wensouders.

Nadat we spijtig genoeg de noodzaak zagen om het avontuur met Nadia stop te zetten, kwam Sandra weer in beeld. Sandra die ons alles gunde, maar niet alles wat ze wilde heeft kunnen geven.

Met beide benen op de grond besloten we om onze vurige kinderwens niet op te geven en alle zeilen bij te zetten. We hebben adoptie weer opgestart en de cursus afgerond, contact gelegd met een Agency in Canada voor gereguleerd draagmoederschap in het buitenland en zijn tot slot dit blog begonnen.

Het starten van het blog had voor ons een aantal functies. Allereerst iedereen informeren over hoe moeilijk het is voor een homostel om kinderen te krijgen en dat het nodig is dat de wetgeving hier aandacht aan geeft. Uiteraard willen we ook andere homostellen informeren over de mogelijkheden en valkuilen. Ten tweede wilden we ook bekendheid creëren, dat als we het draagmoedertraject met Canada zouden starten, dat we via dit platform crowdfunding zouden kunnen opstarten. Al snel kwamen we in contact met de hartelijke Marije, die op dit moment een documentaire over ons aan het maken is. Tot slot hoopten we iemand te bereiken die ons blog zou lezen en meer voor ons zou kunnen betekenen. Dit laatste is verassend goed gelukt.

Het heeft ons, naast oneindig veel steun van onze kennissen, vrienden, familie, werkgevers, zorgverleners, juristen en iedereen waarmee we een kop koffie hebben gedronken om verder te komen, zoveel meer gegeven dan we ooit hadden gehoopt.

Heden

Als iemand ons een jaar geleden had verteld dat we begin september vaders zouden worden van een zoon, zouden we ze uitlachen. Als iemand ons had verteld dat we niet alleen een zoon, maar ook een tweede gezin zouden krijgen, hadden we ze heel gek aangekeken.

Door alle ervaringen, hoogte- en dieptepunten en opties die we hebben uitgeplozen, hebben we onze rugzakken gevuld en met de inhoud van de rugzakken een ideaalbeeld gecreëerd over hoe onze kinderwens er in de ideale situatie uit zou moeten zien.

Aan het begin van ons blog schreven we over de splitsing waar we voor staan. Aan de linkerkant een goed geasfalteerde snelweg waar we snel en georganiseerd onze eindbestemming zouden gaan halen, maar tegen een hoge tolprijs. En aan de rechterkant een mysterieus klein kronkelpaadje, waarvan we niet weten wat je achter de volgende bocht gaat tegenomen.

Met behulp van ons blog en Nadia vonden we Lianne, Bas en hun twee geweldige kinderen.

We hebben allebei volmondig voor de rechterkant gekozen en het kronkelpaadje is uitgegroeid tot een van de mooiste wegen die we ooit hebben bewandeld. En daar zijn we dankbaar voor.

bb3e99fb-f427-46f5-8d45-e880c2dc4940

Onze gecombineerde ervaringen en open houding zorgde voor een snelle en diep gewortelde vertrouwensband. In een heel korte tijd hebben we elkaar zo vaak mogelijk gezien en gesproken en hebben nog geen dag gehad dat we geen contact met elkaar gehad hebben.

Op Kerstavond gaan de meeste mensen naar hun familie. Wij ook. Kerstavond 2017 ontstond namelijk onze familieband met een heel bijzonder gezin in Drenthe – ondanks dat we (behalve door middel van Carlos) geen genetische band met elkaar hebben. Die positieve test veranderde ons leven.

Ja, we kijken terug op een onbeschrijfelijk mooi, intensief, liefdevol, maar vooral gelijkwaardig en verbonden jaar.

We zijn klaar voor de komst van onze regenboogbaby Carlos en we zullen hem met open armen met zes man sterk ontvangen.

Toekomst

We beginnen allemaal zenuwachtig te worden op ons eigen manier. Waar we kunnen ondersteunen we Bas, Lianne en de kinderen en hebben alle voorbereidingen getroffen voor de komst van kleine Carlos.  Alle spullen zijn in huis en alles wat we kunnen regelen is geregeld.

465f705d-706b-4b3c-8945-454cb8a46acb

Stuk voor stuk kijken we uit naar de geboorte en de kraamweek. De grote roze regenboogbubbel waar we echt heel benieuwd naar zijn.

Deze fase gaat enkel over in een nieuwe fase. Waarschijnlijk zullen we elkaar fysiek wat minder vaak zien, maar dat houdt niet weg dat onze band stopt. We zullen allemaal moeten investeren om onze draai te vinden in de nieuwe situatie.

We zijn een groot overkoepelend gezin geworden, die uit twee subgezinnen bestaat. Een veilige haven die altijd voor ons klaar zal staan, en andersom. Altijd en altijd.

 

 

Foto’s door – Aileen Kleine Fotografie

Lees ook het blog van Lianne – https://www.facebook.com/draagmoederschapsbuik/

Volg ons op Facebook – https://www.facebook.com/Papas2be-785166018321582/

 

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *