Draagmoederschap heeft aandacht nodig in Nederland en heeft het vandaag gekregen. Omdat er nauwelijks wet- en regelgeving is omtrent draagmoederschap is het belangrijk dat de regering het wetsvoorstel die de staatscomissie ‘Herijking Ouderschap’ heeft gepresenteerd gaat onderzoeken en aannemen. Ter bescherming van wensouders, draagmoeders, en kinderen. Kortom; voor Lianne, Bas en hun kinderen, voor ons, maar ook voor Tom.

Om dit onderwerp draagkracht te geven vinden we het belangrijk dat er in de media aandacht aan draagmoederschap wordt besteed. Daarom zijn we de afgelopen periode meerdere malen in het nieuws geweest. Hier onder lees je de volgende items omtrent draagmoederschap.

Televisie

Schermafbeelding 2018-09-12 om 22.23.23Lianne en wij (Aart, Sjors en Tom) vertellen in 1 Vandaag dat een draagmoederbank waarin een goede matching en begeleiding met bijbehorende wet- en regelgeving de oplossing is. Klik hier om het item te bekijken.

Klik hier om het verhaal van Lara in Hoe bevalt Nederland te bekijken, waarin ook blijkt dat het komen van een draagmoederbank essentieel is voor het vervullen van de kinderwens van haar en haar man. Ook hier zijn we kort in beeld.

Binnenkort kunnen we meer vertellen over een grote documentaire waarin mensen met een kinderwens centraal staan.

Artikel NPO

‘Op dit moment mag je in Nederland officieel geen oproep doen voor een draagmoeder en vrouwen mogen zich ook niet aanbieden. Sjors en Aart hebben toch een weg gevonden: via een besloten Facebook groep kwamen ze in contact met hun draagmoeder Lianne.’. Wil je het volledige artikel lezen, klik dan hier.

Radio

Klik hier om het radiofragment van NPO Radio 1 terug te luisteren over de draagmoederbank. Inspiratiebron van Lianne; Pauline van Berkel is twee keer draagmoeder geweest en oprichtster van de website www.zwangervooreenander.nl. Ze geeft haar mening en advies over de noodzaak van de draagmoederbank.

Telegraaf

‘Afgelopen week bereikte mij het dolgelukkige bericht dat een vrijwilliger van stichting Meer dan Gewenst samen met zijn man papa is geworden. Ze hebben hun kinderwens in vervulling kunnen laten gaan dankzij de hulp van een draagmoeder, die hun kind droeg uit niets anders dan altruïsme en vertrouwen. Ik weet zeker dat dit wonder met liefde en goede zorg wordt opgevoed; iets wat niet vanzelfsprekend is, maar ook zeker niet afhankelijk is van het geslacht van de ouder(s). Liefde kent een verscheidenheid aan vormen.’ – Luc Nibbeling, voorzitter Stichting Meer dan Gewenst.

Lees hier het volledige artikel van de voorzitter van Stichting Meer Dan Gewenst – Luc Nibbeling in de Telegraaf.

Linda

Ook het bekende online platform van Linda geeft aandacht aan draagmoederschap. Klik hier om het artikel te lezen.

Flair

Afgelopen maand stond Lianne met een groot artikel in de Nederlandse en Belgische Flair. Lees hier het (Belgische) artikel;

IMG_7281IMG_7282IMG_7283

Later schrijven we we meer over hoe we de bevalling en de kraamweek hebben ervaren en hoe  het met Tom en ons allemaal gaat.

Lees ook het blog van Lianne – https://www.facebook.com/draagmoederschapsbuik/

Volg ons op Facebook – https://www.facebook.com/Papas2be-785166018321582/

U ook genieten van:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *