Sinds de afgelopen echo gaat het gelukkig al wat beter met de zwangerschaps kwaaltjes van Lianne. Ze heeft minder last van misselijkheid en is minder vermoeid. Gelukkig voor ons allemaal, zijn ook de scherpe randjes van haar stemmingswisselingen er vanaf.

Nu is er ook echt al een buikje te zien, die ze niet meer kan intrekken. Dat maakt het allemaal een stuk ‘echter’. Een visuele bevestiging dat er een baby in haar buik groeit.

Men zegt dat het eerste trimester (de eerste 12 weken) het meest cruciaal zijn voor de ontwikkeling van het kindje. Gelukkig hebben we die gehaald!

Eerst maar eens naar de verloskundige praktijk voor een echo om te kijken of het kindje het goed doet en de termijn te bepalen.

Hamburgers

8 februari 2018.

We hebben alweer de tweede echo vandaag. De tijd kruipt en heeft tegelijk vleugels. Ondanks dat we al een hartslag hebben gezien, ligt er toch een paar kilo spanning op onze schouders. We zijn wiebelig en onrustig maar gaan gewoon door.

Ramona, een van de beste vrienden van Bas en Lianne is vandaag op bezoek en we ontmoeten haar voor het eerst. We snappen meteen dat Lianne en Bas haar mogen, wat een tof mens! Fijn dat ze zo’n fijn sociaal vangnet hebben!

Voordat we de tweede echo hebben, gaan we eten. We hebben do-it-yourself hamburgers meegenomen, maken ze klaar en beginnen met eten. De vieze grapjes passeren al snel de tafel. Heerlijk.

Koprol

Na het eten springen we in de auto. Ramona en Bas blijven thuis en we gaan alleen met Lianne. Het is maar een klein stukje rijden, maar het lijkt een langere rit dan van Utrecht naar Drenthe. Hoewel we lacherig zijn, stijgt de spanning toch weer. Het zal toch wel goed zijn? Zal het wel goed gegroeid zijn? Er zullen toch geen afwijkingen gevonden worden?IMG_7732.JPG

We stappen de verloskundige praktijk in en nemen plaats in de wachtkamer. Zodra we zitten verschijnt er een vriendelijk gezicht om de hoek. Ze lacht vriendelijk, begroet ons hartelijk en geeft Lianne drie zoenen. We hebben veel over deze dame gehoord; Het is Bernadette, de favoriete kraamverzorgster van Bas en Lianne, die ze bij de geboorte van hun jongste dochter een geweldige kraamtijd heeft gegeven. Ook wij worden hartelijk door haar ontvangen.

Al snel gaat er een andere deur open en we worden door een andere vriendelijke dame verzocht naar binnen te gaan. Ze ziet onze gespannen gezichten en zegt; ‘Laten we snel gaan kijken’. Lianne gaat liggen en de verloskundige start het echo apparaat op, smeert wat van die koude gel op de buik van Lianne en plaatst de kop van het apparaat op haar buik.

Onverwacht snel hebben we beeld. We zien meteen het zij-aanzicht van een klein mensje. Met een armpjes beentjes en een gezicht! We zien de kleine kaken op en neer gaan en de armpjes en beentjes maaien. Na een paar minuten wordt de kleine wild en draait zichzelf bijna om zijn/haar as. De verloskundige geeft een klein gilletje van opwinding; ‘wat een bewegelijke baby, dat is een heel gezond teken’. Opluchting en blijdschap komen in golven binnen. Wat een heerlijk moment!

De blije dozen

Na de geweldige echo, mogen we naar een ander kamertje. Daar zit Bernadette met een grote glimlach op ons te wachten. Ze neemt ons mee in de vervolgstappen en wat we kunnen verwachten. Ze heeft alles al klaarliggen – in tweevoud! We krijgen alles dubbel, zelfs De Blije Doos (een hysterische doos vol baby producten). Het is een ontzettend leuk gesprek met veel informatie. We hopen dat ze ons over een paar maanden ook een geweldige kraamtijd kan geven.2018-02-02-PHOTO-00018539.jpg

Met een tas vol folders en informatie en een warm en gerust gevoel, gaan we terug naar hun huis.

De rest van de avond zitten we opgewekt te grinniken als een stel blije dozen.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *