Lente 2015.

Na de ellende van de winter van 2014/ 2015, word het tijd dat we weer positieve actie gaan ondernemen. Iedereen is inmiddels op de hoogte van ons mislukte traject met Els.
We hebben al op veel plaatsen info ingewonnen over trajecten in het buitenland. Toch duiken we opnieuw in de krochten van het internet, in de hoop een Nederlandse dame te vinden.

Suzan

En zo gebeurt het dat we in contact komen met, laten we zeggen, Suzan. Een dame van onze leeftijd, met een man en 3 prachtige kinderen. En het hele mail spel begint weer. We proberen snel te reageren, maar niet overhaast. We moeten haar niet afschrikken. Niet te lang wachten, anders denkt ze dat we ongeïnteresseerd zijn. We vertellen haar over ons traject met Els. Over eerlijk zijn en uitspreken als je ergens mee zit, of het anders ziet dan wij. Na een tijdje van heen en weer mailen over alle mogelijke kwesties, gaan we over naar what’s app. Dat kletst wat makkelijker over het dagelijks leven, en al snel merken we dat het klikt. We besluiten over te gaan tot real life date. Aangezien ze niet echt in de buurt woont en alle kinderen maar ook zij en haar man actief bij een sportclub betrokken zijn, is de eerste date plannen. Niet zo heel gemakkelijk, maar niet onmogelijk. We spreken af bij laPlace boven de snelweg bij Hoofddorp. En opnieuw zijn we ontzettend zenuwachtig. Een nieuwe eerste date na ‘een relatie’ van een jaar. Spanning en zenuwen spelen ons parten en onderweg er naar toe zijn we dan ook allebei een beetje kribbig.

wegrestaurant-a41.png

De avond is eerlijk, oprecht en hilarisch. We vertellen elkaar de oren van het hoofd en lachen wat af. Het klikt goed. Zo goed dat we het bijna horen klikken. Als ze even naar het toilet gaat, kijken we elkaar aan en grijnzen we oor- tot oor. Dit voelt goed. Als ze terugkomt gaat het gesprek met dezelfde energie door. Duizenden auto’s schieten onder ons door terwijl we van alles bespreken. Hoewel we het inhoudelijk niet veel over draagmoederschap hebben, hebben we wel veel raakvlakken op persoonlijk gebied. Als we er uit worden geveegd, spreken we af dat we elkaar snel weer moeten zien, maar dan met haar partner er bij. Fijn. We geven elkaar een knuffel en gaan allebei naar ‘onze kant’ van de snelweg. Als we ’s nachts de auto thuis parkeren krijgen we een berichtje. Ze hoorde de klik ook. Superfijn.

In de week erna verloopt het contact steeds minder soepel. Na doorvragen blijken er wat  gezondheidsproblemen bij een van haar familieleden te zijn en we besluiten haar een beetje ruimte te geven. Het appcontact neemt exponentieel af en de berichtjes die we krijgen zijn vrij kort. Ja, we willen dit graag. Ja, het klikte wederzijds. Ja, we zien een toekomst waarin ze de moeder (niet de mama) is van ons kind. Maar wat we op dit moment het liefste willen, is haar oprecht geloven en vertrouwen dat ze ons kindje wilt dragen. Na nog wat mislukte pogingen om contact te houden, besluiten we het te laten voor wat het is, want dit is niet zoals het in onze ogen zou moeten lopen. We leggen de bal bij haar.

 

Jessie

Jessie. 31 jaar. Alleenstaande moeder. Twee (vrolijke) kinderen. Mooie Franse vakantiefoto’s. Ze stuurt ons een mailtje naar aanleiding van ons verhaal op het forum. Wij sturen een mailtje terug. Vrijwel meteen weer een mailtje. Al snel vult onze inbox zich met mails en besluiten we over te gaan op WhatsApp. De dagen en nachten vullen zich met appjes. We sturen foto’s over en weer. Wij van ons leven, ons nieuwe huis, en alle waardevolle momenten. Zij van zichzelf, haar kinderen en haar vele bezoekjes aan Frankrijk. Wat een vriendelijke vrouw en wat een vrolijke kinderen. Het kriebelt van binnen, maar proberen onszelf wat af te remmen door niet te snel te gaan. Een paar appjes later beginnen we te fantaseren; ‘Maar hoe zou ons kindje er uit zien?’ ‘Zou ons kindje ook zo vrolijk zijn als haar kinderen?’ ‘Misschien gaan we in de toekomst wel een keer met z’n allen naar Frankrijk?’ ‘Wat zou ze denken?’ ‘Wat zou ze op dit moment doen?’. We hebben het over favoriete films en ons lievelingseten. Al snel komen we uit bij (Franse) kaasfondue. Van het een volgt meer en we besluiten elkaar te ontmoeten. We nodigen haar bij ons thuis uit. Hoe dichter we bij de ‘first-date’ komen, hoe meer WhatsApp ontploft. Ook dit voelt heel goed en we bereiden ons voor op onze date. Het huis is schoon en opgeruimd, we zijn allebei naar de kapper geweest en alle spullen voor de kaasfondue zijn in huis.

Op de dag van de first-date met Jessie appen we hoeveel zin we er allemaal in hebben en hoe leuk het is om haar in het echt te ontmoeten. Ze geeft aan dat ze er om 18:30u is. We verheugen ons er op.

FullSizeRender

De tafel is gedekt. De heerlijke aroma van pruttelende kaasfondue vult ons huisje. De kaarsjes staan aan en er staat een warm achtergrondmuziekje aan. 18:15; Ze kan elk moment komen. 18:30; Hoe zal ze ons vinden? Wat zullen we van haar vinden? 18:45; Zou ze het kunnen vinden? 19:00; ‘Hoi Jessie. Kan je het vinden? Liefs, van ons.’. 19:15; We zitten allebei gespannen op de vensterbank en kijken naar de auto’s die passeren op zoek naar een dame rond de 30 jaar, bruin haar, knap, lang. 19:30; Een uur geleden zou ze hier zijn. De kaasfondue koekt aan en begint een beetje verbrand te ruiken. 19:45; Jessie neemt niet op. 20:00; We sturen opnieuw een berichtje ‘Hi Jessie, gaat het goed met je?’. 20:15; We krijgen een woordenwisseling over het eten. Moeten we nog wachten? Zullen we vast beginnen? Komt ze nog?. 20:30; Zwijgend roeren we met ons prikkertje in de kaasfondue en kijken elkaar nietszeggend en tegelijkertijd alleszeggend aan. De kaasfondue smaakt niet. 21:00; 2,5 uur te laat. Ze komt niet meer. Ze heeft ons in de steek gelaten en niks meer laten weten.

21:30; What the fuck.

U ook genieten van:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *