Zomer 2015, we leven in spanning en hoop. We denken vooral na over hoe we het ‘eicel-probleem’ moeten oplossen, mocht Nadia ons ‘kiezen’. Nadia zal namelijk niet met haar eigen eicellen dragen, vandaar dat we op zoek moeten naar eicellen van een ander. Als we die al kunnen vinden, dan zullen we een kliniek moeten vinden die de bevruchte eicellen terugplaatst in de baarmoeder van Nadia.

Maar goed, stap voor stap. Stap 1: Eicellen vinden.

Een dozijn eieren alstublieft

Hoe vind je eicellen? Bel je het ziekenhuis? Kan je ze online bestellen? Is er, net zoals de zaadbank, een eicelbank waar je ze kunt kopen? Moeten we hiervoor uitwijken naar het buitenland? We besluiten de stoute schoenen aan te trekken en het ‘gewoon’ te vragen aan vrouwen in onze omgeving. Dan komt meteen de volgende vraag op; aan wie kunnen we dat vragen? In onze omgeving is vrijwel iedereen bezig met hun kinderwens of hebben nog geen kinderen. Daarnaast een vraag die je niet dagelijks stelt, sterker nog; het is een behoorlijk gekke vraag. We hebben meteen twee dierbare vrouwen (overigens zonder kinderen) in onze gedachten en schrijven hun namen op een post-it. Daarna scrollen we allebei onze contactpersonen en Facebookvrienden door, maar we besluiten het toch eerst aan deze twee dames te vragen.

Maar dan. Hoe vraag je dat? ‘Hoe was je weekend? Trouwens, heb je nog een dozijn eieren over?’. Het moet er toch van komen, want de tweede afspraak met Nadia staat al gepland. We besluiten langs de dames te gaan en leggen onze situatie uit. We vragen ze allebei, inclusief partners, om er over na te denken om eicellen aan ons te doneren. Ze reageren heel lief en snappen onze vraag volkomen.

Een van de vrouwen geeft zelfs aan ooit in de toekomst een kindje voor ons te willen dragen als ze zelf klaar is met haar kinderwens, zo onwijs lief! Een paar dagen later geeft ze aan nu nog geen eicellen te kunnen doneren omdat het een medische ingreep is waar risico’s aan verbonden zijn. Omdat zij en haar partner zelf kinderen willen, is dit risico (totaal begrijpelijk) te groot. Hier hadden we in alle enthousiasme nog niet over nagedacht en we zijn het volledig met ze eens.

Sandra

De volgende dag belt de andere vrouw die we hebben gevraagd om na te denken over eiceldonatie. Ze hebben nieuws! Omdat zij en haar partner eiceldonatie een lastig onderwerp vinden, hebben ze hun bedenkingen besproken met vrienden. Ze hebben – mede dankzij dat gesprek – besloten dat ze eerst hun eigen kinderwens te willen vervullen. Geheel logisch en achteraf kijken denken we er precies hetzelfde over. Stel; je geeft je ‘materiaal’ (eicel of zaadcel) aan een ander. Daar komt vervolgens een kindje uit en later blijkt het niet te lukken? Dan heb je wel een look-a-like en fysiek een biologisch kindje van jezelf of je partner rondlopen terwijl het bij jou niet lukt.

Affin, tijdens dat gesprek zei een vriendin van hun, Sandra, dat ze ons zonder twijfel eicellen zou willen geven. WAT?! ECHT?! ONS? EIEREN? Weer een totaal vreemde die ons zonder eigenbelang wilt helpen! We checken meteen haar Facebookpagina en jeetje… Wat is ze knap!

Die woensdag spreken we met Sandra en haar partner af. We hebben een geweldige avond met de nodige wijntjes, verhalen over kenkels (je had er bij moeten zijn) en hele goede gesprekken. Hun gezin is compleet en ze weten allebei heel zeker dat ze er geen kindje bij willen hebben. Onze eerste indruk; Wat zijn dit een leuke, vlotte en warme mensen. Nog voor de avond over is zegt ze ons dat ze ons dolgraag willen helpen in het vormen van een gezin. ‘Jullie zouden geweldige papa’s zijn’. Haar partner staat er volledig achter. Met een lach en een traan bedanken we ze hartelijk. Na een fijne en warme avond, gaan we op een roze wolk naar huis.

Thuis aangekomen brengen we meteen Nadia op de hoogte; ‘Je raad het nooit, we hebben een heel bijzonder en leuk koppel ontmoet, ze willen ons heel graag helpen door eicellen te doneren!’.

Een paar dagen later gaat de deurbel. Een pakketje van Sandra. Omdat het lekker weer is, openen we het pakketje op het dakterras en sturen we meteen een hysterisch blije foto van de prachtige eenhoorn naar Sandra.

IMG_0920

Met Sandra en haar partner in ons hart en hun eicellen in ons achterhoofd, gaan we voorbereid en hoopvol op naar de tweede date met Nadia…

 

 

U ook genieten van:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *