Tussen de eerste- en de tweede date zijn we heel blij met het aanbod van Sandra. Zij en haar partner willen hun eicellen doneren, mocht Nadia met ons in zee willen gaan. Lees hier hoe dat verliep.

Zomer 2015

We leven toe naar onze tweede date met Nadia en chatten ontzettend veel met Nadia. Het gaat over van alles en nog wat. Favoriete programma’s (Wie is Mol en Expeditie Robinson), haar man en kinderen, haar hondjes, hoe we wonen, onze passie voor bord spellen en natuurlijk de hilarische verschillen tussen Nederland en België. Om jullie wat leuke voorbeelden te geven;

  • Lopen; In België betekent lopen rennen. Hard rennen. Als je naar de bus loopt, dan ben je aan het hollen. Als je daar stapje voor stapje vooruit wil dan ben je aan het ‘gaan’.
  • Gras afrijden.; oftewel; grasmaaien.
  • Seves; Dit is een tijdsaanduiding. Het zit tussen nu en straks in. Ben je bijvoorbeeld boter op je brood aan het smeren en je bent van plan om daarna meteen hagelslag overheen te doen dan zeg je; ‘Ik strooi seves hagelslag op mijn broodje’.
  • Met de koets gaan; Met de kinderwagen lopen (iets wat we Nadia tot op de dag van vandaag van harte gunnen).
  • Foetelen; Tijdens een spelletje hints geven om zo iemand anders een voordeel in het spel te geven. Zit tegen valsspelen aan.

Kortom; genoeg gespreksstof om de dagen op te vullen. Een paar dagen voor de date, vraagt Nadia ons om badkleding mee te nemen. Ze hebben een jacuzzi in de achtertuin en ze zou het heerlijk vinden om daar met ons in te gaan.

26-7-2015 – De tweede date

Het is 26-7-2015. De dag van de tweede date. We schieten de A2 op richting Maastricht en rijden hem uit. Het is twee uur rijden en onderweg vermaken we ons met de muziek van de musical Tarzan. We zingen uit volle borst mee en de tijd schiet, net als het veranderende landschap voorbij. Als we het bordje ‘België’ passeren begint de adrenaline te bruisen. Hoewel we onwijs hartelijk worden ontvangen, valt de spanning niet zomaar van ons af. Dit is namelijk de belangrijkste dag van het jaar. Misschien wel ooit.

De deur gaat open en daar staat ze, met een big smile. Het ijs smelt door haar warmte. We geven haar een bosje bloemen en vrijwel meteen zegt ze; ‘Heel lief, maar dit hoeven jullie echt niet te doen! We verzorgen de bloemen namelijk niet’ – en het ijs is gebroken. Ze is heerlijk goudeerlijk en we merken dat we dat heel prettig vinden. Nadia geeft ons een rondleiding door het huis. Wat een ruimte en wat een fijne sfeer! We ontmoeten haar kinderen en hondjes en we merken het aan alles; het zit goed.

Na veel gepraat, geklets en gelachen in de warme zomerzon, schuiven we aan tafel en eten we met het gezin mee. Er staat een fles Agrumes op tafel, een zalig frisdrankje dat lijkt bitter-lemon – maar dan lekkerder.

12233107_10204822219690804_755259210_n

Een warm bad

Na het eten ploffen we voldaan op de bank (zetel) en kletsen we nog even verder met Nadia en haar man Patric. Naast Nadia, is ook Patric goudeerlijk, recht-door-zee en hilarisch! Aan alles merken we dat deze twee mensen uit hetzelfde hout gesneden zijn en meer dan perfect bij elkaar passen en om elkaar geven. Hartverwarmend hoe Patric zijn vrouw steunt in haar wens om een kindje te dragen.

Rond een uurtje of tien trekken we onze badkleding aan en laten we onszelf onder de prachtige sterrenhemel met z’n drieën zakken in de jacuzzi. We stellen elkaar nog een paar goede kritische vragen en zijn allemaal zichtbaar blij met het antwoord. Het is bijna een romantische setting.

Dan zijn we even tegelijkertijd stil en kijken elkaar afwisselend aan met glimmende ogen. Aart vraagt; ‘Heb je op dit moment nog vragen voor ons?’. ‘Nee, zegt ze’. ‘Hebben jullie nog vragen voor mij?’. ‘Ja… een laatste vraag’ zegt Sjors. ‘Heb je al een keuze gemaakt?’. ‘Ja’ zegt Nadia en pakt onze handen vast. ‘Ik wil heel graag een kindje voor jullie dragen!’.

We geven elkaar een dikke knuffel en zijn onbeschrijfelijk blij. We praten en lachen nog wat en stappen ontzettend voldaan de auto in.

U ook genieten van:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *