‘Babyshowers zijn zo veel gedoe, van mij hoeft het niet.’ hamert Lianne. ‘Ook vanwege de gekke situatie – en daarbij gaan vriendinnen van mij daar echt niet voor naar Utrecht komen hoor’. Liane vuurt argument na argument af om aan te geven hoe weinig ze om een babyshower zit te springen. Hoe jammer (vooral Sjors) het vindt, respecteren we haar wens en besluiten geen babyshower te organiseren voor elkaar of Lianne.

Plopsie

1

Om Bas en Lianne te ontlasten en omdat het vet leuk is, neemt Sjors hun oudste dochter mee naar Plopsieland. Mevrouw (5) mag voorin zitten en gierend van geluk roepen ze met de raampjes open naar elke auto, fietser en koe; ‘WIJ GAAN NAAR PLOPSIELAND!!!’. Eenmaal in Plopsieland in Coevorden te zijn aangekomen, rennen ze samen naar binnen gaan samen (minstens 8x) van de glijbaan, in de ballenbak, op de draaimolen, in de botsauto’s en wordt ze zelfs geschminkt. Inderdaad – als K3 prinses. We eten p’tatjes met dippie en (niet doorvertellen) twee ijsjes. Een grote en een kleine.

Trouwens, het pretpark heet officieel Plopsaland, maar tussen Sjors en de oudste is- en blijft het voor altijd Plopsieland. Overigens is het de vraag wie van de twee Plopsieland het leukste vond…

1 jIMG_4153.JPG

Mannenweekend

Een van de vier musketiers moet ook in het zonnetje gezet worden. Onze stabiele factor, onze rots in de branding – Bas.
We spreken af dat hij het weekend van 7-8 juli naar Utrecht komt om lekker te chillen. Aart en Sjors zorgen voor het weekend vullende programma.
Zaterdagmiddag en Aart is aan het werk, dus Bas en Sjors springen op de fiets voor een Pokemon Go marathon. Samen rijden ze – als professionele nerds – dwars door de hele wijk om de digitale monsters te vangen. Winst; in totaal 3 shiny Articuno. Voor de leken die dit lezen; dat is een hele goede score!

2img_4786.jpg
Nadat Sjors en Bas een broodje hebben gegeten, springen ze op de fiets naar het centrum van Utrecht. Aangezien beide mannen van games houden heeft Sjors bedacht Bas mee te nemen naar Gamestate – de grootste arcadehal van de Benelux.
Om 17u sluit de winkel van Aart in de binnenstad en de mannen zorgen dat ze er rond die tijd zijn voor de zaterdagmiddag borrel op het dakterras. De glaasjes prosecco worden afgetopt en de zakken met chips en borrelnootjes vliegen er door heen. Het is een heerlijke temperatuur buiten en de sfeer is uitgelaten.

2 IMG_4797
We fietsen door naar het foodtruckfestival Vorkje Prikje op het Berlijnplein waar we een dikke burger eten en sluiten af met een bezoek aan de bioscoop waar we Jurrasic World: Fallen Kingdom kijken.
De volgende dag ontbijten we met z’n drieën, vangen Bas en Sjors nog wat Pokemon en kijken de start van de F1 classificatie voordat Bas in zijn eigen F1 auto stapt en terug naar Drenthe racet.
Wat een geweldig weekend met lekker eten, goed gezelschap en schuine grappen. Fijn dat Bas, Bas is.

2 IMG_4802

Dwarsliggers

De volgende echo na de 20 weken echo is prachtig. Carlos groeit en beweegt goed. Hij ligt nog overdwars en nog niet met z’n hoofd naar beneden, maar de gynaecoloog zegt dat hij nog ruim de tijd heeft om goed te gaan liggen. Heerlijk om hem weer even te zien – het maakt het zo tastbaar.

Nadat Lianne haar buik weer inpakt en we de gynaecoloog bedanken, lopen we door naar de assistente voor het maken van een nieuwe afspraak. We pakken onze agenda’s er bij. Sjors kijkt op zijn telefoon in de gezamenlijke agenda en Aart kijkt mee in de agenda van Lianne op haar telefoon. Dan komt er een appje binnen op de telefoon van Lianne en ze stopt abrupt haar telefoon weg en reageert anders dan normaal. In de auto hangt ze een gek verhaal op over dat ze iets aan het bedenken is voor in de kraamweek en dat ze contact heeft gezocht met wat vrienden en familieleden. Ze weigert er verder meer over te vertellen. Lekker vaag, maar wij mannen gooien het maar op de grote categorie: hormonen.

Ontvoering

Zaterdag 30 juni. Lianne en een van haar beste vriendinnen gaan winkelen en lunchen in Utrecht. Haar vriendin wil graag de winkel van Aart zien en daarna ons huis. Ze vertrekken in de ochtend uit Drenthe en willen eerst gaan shoppen om daarna lekker samen te lunchen. Sjors heeft in de ochtend vergadering van de activiteitencommissie van Meer Dan Gewenst in Amsterdam en sluit later bij de dames aan. Lianne staat er op dat Sjors er rond 13:30 is vanwege een gekke reden. ‘Want dan weten mijn vriendin en ik waar we aan toe zijn.’ appt ze. Sjors denkt; ‘hormonen’.

Sjors heeft een goede en gezellige vergadering, ergens op een terras aan de gracht in Amsterdam. Tijdens de vergadering evalueert hij samen met de activiteitencommissie de afgelopen bijeenkomsten van stichting Meer Dan gewenst, van informatiemarkten, speeddates voor potentiële co-ouders tot de wensvader- en wensouderbijeenkomsten. Hij geniet van de energie van zijn nieuwe medevrijwilligers. Wat mooi en waardevol om de afgelopen vijf jaar aan ervaringen in te kunnen zetten voor lesbo’s, homo’s en biseksuelen die gekozen hebben voor kinderen binnen hun relatie.

Nadat de parkeerautomaat voor de tweede keer is afgelopen, springt Sjors de auto in en maneuvreert de auto tussen de Amsterdamse trams door naar de A2 – richting Utrecht. Onderweg probeert hij Lianne te bellen om te vragen in welke parkeergarage hun auto staat, waar ze nu zijn en dat hij een kwartiertje later is. Lianne neemt op en komt met een uiteenzetting van de ochtend en dat ze nu toevallig even alle tassen met nieuwe kleren naar de parkeergarage brengen. Op de vragen; ‘Wat hebben jullie gekocht, waar hebben jullie geluncht en wat hebben jullie dan gegeten?’ komen vijf ontwijkende antwoorden. Een paar minuten voordat Sjors via de Singels de parkeergarage in Utrecht inrijdt, belt Lianne dat ze toch wel heel erg moet plassen dus maar vast gaan. Hij ontmoet Lianne en haar vriendin op de stadhuisbrug en begeleid ze naar de winkel van Aart. Als ze alle drie hebben geplast komen ze terug in de winkel.

Dan komen Jörgen en Anja, twee goede vrienden van Sjors en Aart de winkel binnen. Jörgen en Aart hebben jaren met elkaar samengewerkt en we zijn al jaren dikke vrienden waar we ook mee op vakantie gaan, bijvoorbeeld naar Italië – toen we nog bezig waren met Els. Sjors zegt: ‘Dat is toevallig’. Vervolgens draait Jörgen zich naar de klant waar Aart mee in gesprek was en zegt: ‘Ik ben Jörgen en ik neem het gesprek over, want Aart wordt nu meegenomen’. Wat is dit?!

Anja, Jörgen, Lianne, haar vriendin – iedereen – inclusief het personeel van de winkel en klanten, kijken ons met een grote glimlach aan. Het kwartje valt laat. We worden ontvoert!

De babyshower

We lopen terug naar de parkeergarage en Aart stapt bij Lianne en haar vriendin in de auto. Sjors rijdt achter hun aan. Als we de straat in komen rijden, staan de moeders van Sjors en Aart, de zus van Sjors en vriendinnen hun op het bordes op te wachten. Wat bizar! We stappen de auto’s uit en krijgen een warm applaus en een tiental grote glimlachen. We zien dat Lianne dit moment opslurpt en met volle bakken geniet.

3 IMG_4477 2.jpg

We lopen door het huis naar de achtertuin. De hele tuin is versierd met blauwe slingers, foto’s van Aart, Sjors en Lianne van vroeger en nu. Blauwe taart, een grote kan met blauw water en blauwe cupcakes. We snijden samen de taart aan en gieren van het lachen. Nadat we de taart hebben uitgedeeld en iedereen met een blauwe tong zit te smikkelen,  krijgen we een boompje voor in de tuin, waar kaartjes en cadeaubonnen in hangen. Echt onwijs lief! Dan krijgen we van Lianne een groot boek, waarin brieven, tekeningen en kaarten zijn geplakt van dierbaren. Dit heeft Lianne allemaal bekokstooft, wat ontzettend ontroerend. Sjors houdt het niet droog, maar gelukkig is ook daar rekening mee gehouden – de tissues staan namelijk al klaar.

3 80d2fd8f-32ab-4c70-8fcd-fab5d3d1d776

Omdat iedereen weet dat we van bordspelletjes houden, heeft de organisatie zelfs een gepersonaliseerde versie van 30 seconds gemaakt. Jawel; de variant voor zwangeren. We omschrijven woorden als; Inknippen, Zoogcompressen, ‘Slapeloze nachten’ en ‘luieruitslag’. We gieren het uit. Heerlijk.

3 5b520bf7-8a05-47be-bbd2-9648baaed3fe 2

De ECHTE Carlos

Na het potje 30 seconds roept de zus van Sjors ons naar binnen en zet ons (Sjors, Lianne en Aart) op de bank. Lianne kijkt verbaasd om zich heen. Alle leden van de appgroep – met uitzondering van Lianne zelf – hebben namelijk een schaduw-groepsapp gestart waarin ze een verassing voor Lianne hebben bekokstooft. De TV gaat aan en de buurvrouw start een filmpje in. De vader van Aart komt in beeld. Hij verteld dat hij bevallingen doet voor zowel schapen als vrouwen voor maar 25,-. Ook de moeder van Sjors verteld geëmotioneerd hoe erg ze ons dit geluk gunt. Een vriendin die afgelopen zaterdag bevallen is van een prachtige dochter komt in beeld, met haar kersverse kindje op haar arm – en wenst ons ook zo’n grote roze wolk.

Wat fijn dat onze dierbaren Lianne in het zonnetje hebben gezet. Wat onwijs lief en fijn dat iedereen zo betrokken is. Wederom zijn de tissues geen overbodige luxe.

3 IMG_8735.PNG

Het laatste filmpje wordt gestart en tot onze grote verbazing staat daar… De enige ECHTE Carlos! Hij zegt ons hoe bijzonder leuk hij het vind dat we de werknaam van onze zoon naar hem hebben vernoemd en dat hij Lianne echt een topwijf vindt. Ook komt hij graag een keertje langs als die kleine Carlos geboren is.

Sjors zegt meteen; ‘Prima, maar dan zonder shirt’.

 

U ook genieten van:

0 Reacties

  1. Wat weer een heerlijk verhaal. En wat geweldig hoe iedereen ook meeleeft. Heerlijk ik doe zie en voel alles gewoon mee… geweldig. Nu de laatste loodjes.
    Nog even en dan is Carlos er….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *