Voorjaar 2015

Vorige week hebben we geschreven over het daten met Suzan en Jessie. Tot op de dag van vandaag ligt de bal nog steeds bij Suzan en van Jessie hebben we nooit meer iets gehoord. In de tussentijd krijgen we her-en-der wat berichtjes;

‘Ik heb een bemiddelingsbureau (wat overigens verboden is in Nederland) en een hoop draagmoeders beschikbaar. Als jullie nu een voorschot betalen van 1.000,- ga ik voor jullie op zoek. – Wis.

‘Hoi ik ben 17 en ik wil weten hoe het is om zwanger te zijn, dan kan ik vast oefenen’ – Wis.

‘Hi ik ben Rafiki, kom uit Brugge en wil jullie kindje dragen, ik ben nu ongesteld, zullen we over twee weken starten?’ – Wis.

We zijn er klaar mee. Na al deze teleurstellingen voeren we flinke gesprekken met elkaar. Moeten we deze onzekerheid nog wel willen? Maken we het onszelf niet te lastig? Waar zijn we eigenlijk mee bezig? Na veel overleggen en afwegen besluiten we om te stoppen met draagmoederschap en terug te gaan naar het oorspronkelijke plan; adoptie.

Geen draagmoeders meer!

We besluiten de adoptieprocedure van pauze af te halen en deze relatief veilige weg verder te bewandelen. We sturen de SAV (Stichting Adoptie Voorzieningen) een brief waarin we aangeven ons traject weer op te willen starten. We zijn er klaar voor.

verhuisdoos-_7Op het moment van het starten van de adoptieprocedure, komt ook het moment dat we ons huisje uit moeten. Verkocht is immers verkocht. We hebben de aanbieding gekregen om tijdelijk het huis van onze buurman te betrekken aangezien hij voor zijn werk een aantal weken in het buitenland is. We zijn hem hier nog eeuwig dankbaar voor.Bovendien gaat hij direct daarna met z’n vriendin lekker op vakantie. Wij mogen in zijn huis wonen voor een week of tien. We zijn hem hier nog eeuwig dankbaar voor. Na die tien weken nadert de opleverdatum van ons huis (najaar 2015 is op dat moment de huidige voorspelling). Langzaam pakken we onze spullen in en slaan alles op wat we niet  dagelijks gebruiken. Al snel zitten we in een leeg huis met weinig spullen. Ooit waren we bang om op dit moment met een jonge baby te moeten doormaken maar nu zouden we willen dat die zorg ons helemaal opslokte. Want we beseffen heel goed dat ons traject nu weer heel lang kan gaan duren.

Dan komt de brief van de SAV. We zijn weer ingeschreven. De brief komt als een opluchting omdat we weer het gevoel hebben dat we door kunnen. We zijn waarschijnlijk in november (2015) aan de beurt. In de tussentijd kunnen we ons weer lekker gaan storten op verhuizen en ons nieuwe huis.

Even geen draagmoeders meer. Heerlijk.

Nadia

De week nadat wij hadden besloten geen draagmoeder meer te vertrouwen en onszelf volledig te storten op de adoptieprocedure, plaatsen we dit bericht op Het Forum om iedereen te informeren dat we waarschijnlijk de groep zullen verlaten. Tot onze verbazing, krijgen we vrij snel een interessant mailtje van de Belgische Nadia (Poppemie) waar we eerder mailcontact mee hebben gehad. Op het moment dat we Els leerden kennen, was ze in verwachting van een kindje voor een hetero koppel waar ze in mei 2014 van is bevallen.

Ze schrijft dat ze sinds de bevalling van het kindje heel graag nog een koppel zou willen helpen. We gooien ons ‘principe om geen draagmoeder meer te vertrouwen’ acuut overboord (want; we ‘kennen’ haar al) en meteen komen we weer met Nadia in gesprek. Hoewel Aart haar in eerdere mails als ’te oud’ heeft bestempeld, komen wij daar nu wel van terug aangezien ze niet met haar eigen eicellen wil gaan dragen en de draagmoeders niet voor het oprapen liggen.

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, besluit Nadia om meerdere koppels te  leren kennen. Zo kan ze onderzoeken met wie ze het meeste overeen komt en misschien wel belangrijker; met wie ze een klik heeft. Na wat leuke mails heen en weer gestuurd te hebben, maar ook onze verhalen uitgewisseld te hebben, gaan we onderdeel zijn van haar droom;

We zijn een van de drie koppels die ze uitnodigt voor een gesprek!!!

U ook genieten van:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *