Eindelijk mogen we het van de daken schreeuwen!!!

WE ZIJN ZWANGER!!!

Verderf

De kinderen van Lianne en Bas zijn ziek. Griep. Kots. Koorts. Poep. Ellende. Alles. Dan wordt Lianne ook ziek. We doen twee soorten ovulatie testen, maar die blijven blanco. Toch mikken we twee keer op basis van de cyclus app. Dan krijgt ook Bas griep. Een van de testen slaat uit terwijl de andere test niks doet. Aart dringt aan om toch nog een derde  inseminatie te doen op basis van de test. Ondanks wat weerstand (lees; de ovulatie-hormonen van Lianne en het uitslaande verderf in Drenthe), doen we toch nog een derde inseminatie.

Naast een vervelende nekblessure krijgt Sjors ook de monstergriep. Tot overmaat van ramp, begint ook Aart aan de aftakeling en het bed is al snel omsingeld met emmertjes en de nodige ellende. Alsof het niet erg genoeg is, steken we per ongeluk ook Micheal en Glenn aan. Twee lieve vrienden met een kinderwens.

Samengevat; Deze maand is de meest kansloze ‘poging’ ooit. Als de eicel al gesprongen is, zal zij absoluut niet bevrucht worden, laat staan goed innestelen. We zetten onze zinnen op volgende maand. Eerst maar even genieten van de feestdagen.

Kerstavond 2017

Eerste kerstdag 2017 moet Lianne ongesteld worden. We weten het (bijna) zeker aangezien afgelopen maand iedereen de monstergriep had en we minimale kans zien tot succes.

In korte tijd zijn Bas, Lianne en wij zo naar elkaar toe gegroeid dat het soms voelt als familie. We spelen met het idee om ze een kerstdag uit te nodigen om samen te eten. Spontaan krijgen we een uitnodiging om op kerstavond met z’n vieren te gourmetten en accepteren het meteen. Wij zorgen voor het vlees, zij voor de rest.

Een paar dagen voor kerst krijgen we opmerkelijke berichtjes van Lianne. Ze heeft last van haar borsten! En na een rondje fietsen komt ze misselijk thuis. Toch zijn we wat terughoudend en afwachtend. Het kan niet… toch?

24 december 2017. Aart moet werken, dus Sjors haalt eerst het gourmetvlees op, dan Aart en we rijden samen door naar Drenthe. Op de laatste rotonde voor hun huis krijgen we het opeens Spaans benauwd. Lianne voelt zich ontzettend zwanger en alle zwangerschapstekenen laten zich zien. Zou het dan toch…?

De test

We hebben onderweg via de App afgesproken dat we meteen testen als we binnen komen, omdat wij alle vier de spanning van het wachten bijna niet aankunnen.

De auto is nauwelijks geparkeerd of we gooien onze jassen op de kapstok en lopen snel maar stil (want de kinderen slapen) door naar de woonkamer. Het is binnen gezellig versierd en lekker warm. Een kerstboompje met cadeautjes er onder, lampjes aan het plafond en een zelfgemaakte kerstboomtekening van hun oudste dochter hangt op de deur.

Bas en Lianne begroeten ons hartelijk met een ontzettend grote glimlach. Waarschijnlijk van de spanning.

Op tafel staat een plastic bekertje met urine klaar. Daarnaast ligt de zwangerschapstest. Aart leest snel de bijsluiter van de test hardop en hijgend van het traplopen voor.

De korte versie;

 • Dip de stick 20 seconden in de urine;
 • Leg hem 3 minuten omgedraaid op tafel;
 • Draai hem om.

Stap 1: We dopen de stick in de urine. Na 20 seconden piept de timer en leggen we de test op z’n kop op tafel.

Stap 2: 3 (DRIE!) hele minuten. 180 (HONDERDTACHTIG!) seconden wachten. Wat een verschrikking!

Dan staat Lianne plotseling op, loopt naar de kast en haalt er een langwerpig cadeautje uit en legt het voor ons op tafel. ‘Even een cadeautje om de tijd te overbruggen’ zegt ze. We scheuren het samen open. Het is een juwelendoosje. Sjors kijkt met een scheef oog naar Bas en Lianne en dan openen we het doosje. In slow motion gaat het dekseltje van het doosje af en daar ligt geen Rolex horloge of armband… Het is… een test…? Een zwangerschapstest!!! Met twee blauwe strepen! Maar wat betekend dit? Huh?! Wat?! Hoe?! Wat is dit? Wat betekend dit…?

Dan valt het kwartje! Zijn we…? We zijn…?!

ZWANGER!!!

We omhelzen Lianne, elkaar, Bas en herhalen dit nog een paar keer! Half in shock, half verdoofd en nog een helft (ja, op zo’n moment besta je uit meer dan twee helften) gewoon ontzettend geëmotioneerd en oprecht blij!

Stap 3: De wekker gaat en de drie minuten zijn voorbij, voor de vorm draaien we ook de net-uitgevoerde-test om. We zien de bevestigende letters; ZWANGER!

IMG_6176a20c577d-3ec1-400e-abf2-a679138231ddIMG_6173

Met z’n vieren verwachten we een kindje! Niet alleen krijgen we straks een kindje, we hebben er ook vier nieuwe familieleden bij. Dit gevoel is onbeschrijfelijk. Wat zijn we rijk. Dankbaar. Gelukkig. Opgelucht.

Kerst 2017 kan NIET meer stuk.

Eindelijk…

U ook genieten van:

0 Reacties

 1. Hoi lieve lieve papa’s van harte gefeliciteerd wat ben ik blij voor jullie.ik ga zoals belooft aan coby wat knutselen voor jullie.liefs herma

 2. Jaaaaaaa!!! Yes Yes Yes! Het is jullie zo gegund! Wat een proces! (En wat een bloedspannende opbouw in jullie blogs en dan ook nog de blog van Lianne erbij om te volgen, ik leef helemaal mee en open zelfs onder werktijd de blogmail als ik zie dat er een nieuwe binnen is, maar dat terzijde..)
  Jullie zijn gewoon zwanger! Gefeliciteerd 😊

 3. Lieve buurmannen,
  Wat een mooi nieuws! Ik krijg er helemaal kippenvel van. Het is jullie gegund. Van harte gefeliciteerd🎉
  Groetjes, Marthy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *