Wij zijn Sjors en Aart uit Utrecht. Al 4 jaar zijn we bezig met het verwezenlijken van onze allergrootste droom; papa’s worden.

De afgelopen jaren zijn een emotionele achtbaan geweest met veel ups, maar vooral veel downs. Op dit moment staat de achtbaan pijnlijk stil en hebben we geen idee hoe we onze grootste wens kunnen vervullen.

Via deze blog willen we jullie op de hoogte houden van onze reis.

Je kunt hier lezen wat we de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Ook zullen we later de diverse ups en downs verder uitlichten en vertellen, zodat het ons helpt bij de verwerking van ons traject tot nu toe. Zodat iedereen begrijpt waarom we sommige beslissingen nemen en waar we tegen aan lopen als twee mannen met een grote wens.

FullSizeRender

Kinderwens

Vier jaar geleden hebben we ons ingeschreven bij het adoptiebureau om onze wens invulling te geven. Toen begon het eerste jaar wachten. We waren euforisch, want we zouden papa’s gaan worden! Ook hebben we in deze periode een bijeenkomst bijgewoond van Meer dan Gewenst, waarin we meerdere vormen van ouderschap hebben ontdekt.

Draagmoederschap

Al snel ging onze wens uit naar het krijgen van een kindje via draagmoederschap. Hierdoor kwamen we een dame tegen uit Hilversum die ons kindje wilde dragen. Ons geluk kon niet op dat er iemand was die ons wilde helpen!

Na een aantal mislukte pogingen kreeg ze een nieuwe relatie waardoor draagmoederschap niet meer in haar leven paste. Ze stopte abrupt ons traject en we waren hier door verslagen.

Daarna zijn we in contact gekomen met onze Belgische vriendin Nadia. Ook zij wilde dolgraag ons kindje dragen. Met eicellen van een kennis hebben we 8 pogingen via IVF gedaan in een privé-kliniek in Brussel en 6 pogingen via zelfinseminatie.

Twee keer is het gelukt. We waren twee keer zwanger! Twee keer is het misgegaan en hebben we een miskraam gehad. Dit waren erg heftige periodes.

Nadat alle embryo’s opgebruikt hadden en we geen kans meer zagen om op deze manier papa te worden, bood onze eiceldonor aan om draagmoeder te worden. Wat zijn er mooie mensen op de wereld.

Vorig weekend heeft de eiceldonor van de een op andere dag al het contact met ons verbroken en is er geen contact met haar te krijgen. We zijn er kapot van.

Boosheid, verdriet, paniek, angst… gaat het dan echt nooit lukken?

Hoe nu verder?

Na al deze tegenslagen blijft onze kinderwens gigantisch.

We zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken hoe we onze wens kunnen verwezenlijken, maar op dit moment weten we het even niet meer.

Mocht je een tip of advies hebben of iemand kennen die ons zou kunnen helpen, horen we het graag.

Via deze blog willen we jou op de hoogte houden. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, kan je dat via onderstaand veld doen of via onze contactpagina.

U ook genieten van:

0 Reacties

 1. Wat een traject jongens. Vind het knap dat jullie altijd nog zo positief zijn. Heel veel geluk samen en hopelijk komt er uit onverwachte hoek toch nog een kans. Liefs.

 2. Jeetje wat heftig!! Heel veel sterkte en niets dan goeds gewenst. Ik hoop dat jullie grote droom snel verwezenlijkt wordt. Houd moed!

 3. Dag lieverds. Dapper van jullie om deze blog te starten en zo fijn dat jullie jullie leven zo met ons delen. Ik heb me geabboneerd en zal julie volgen. Dikke zoen en alle beste wensen en fingers-crossed voor jullie. Liefs Tamara

 4. Lieverds, wat mooi dat jullie een blog bijhouden! Wat ontzettend verdrietig te weten dat tot nu toe jullie wens nog niet is vervuld. Gun het jullie zo ontzettend. Blijf vertrouwen hebben😘

 5. Wat zouden jullie fijne papa’s zijn. Wat gunnen we het jullie! en wat gunnen we het ’n kind om bij jullie te mogen opgroeien.
  Veel liefs & sterkte, alle goede wensen bij deze reis! We lezen & leven mee.

 6. Wat zouden jullie fijne papa’s zijn. Wat gunnen we het jullie! en wat gunnen we het ’n kind om bij jullie te mogen opgroeien.
  Veel liefs & sterkte, alle goede wensen bij deze reis! We lezen & leven mee.

 7. Ik ken jullie niet en jullie kennen mij niet, maar toch volg ik graag jullie reis.
  Ik ben zelf moeder van 2 kindjes en gun dat geluk iedereen!

 8. Lieve mannen!
  Wat prachtig dat jullie je zo open stellen…. ik weet zeker dat er ergens een kindje op jullie wacht… Jullie hebben zoveel liefde…. dat MOET gewoon goedkomen!!!!

 9. Lieve mannen,

  Zeer gewenst en jullie zo gegund! Wat een onwijs nare tegenvallers hebben jullie gehad! 😢
  Zo knap dat jullie hier zo open over zijn en blijf vooral hoop houden, er zijn heel veel mensen die met jullie mee hopen en duimen dat het lukt 😘

 10. Wat een heftige weg hebben jullie al bewandeld.
  Ik gun jullie samen een weg met minder hobbels en dat jullie op een dag het geluk van een kindje mogen ervaren.

 11. Papa Aart en papa Sjors…dat klinkt goed hè.
  Wat ontzettend dapper van jullie om via deze blog met iedereen te delen wat jullie grootste wens is.
  En jeetje…wat een heftige periode ligt er achter jullie. We hopen van harte dat jullie droom werkelijkheid wordt, we duimen voor jullie!
  Lieve en warme groet.

 12. Elke week zit ik vol spanning te wachten op een nieuwe blog….
  Wat een spannende en onzekere reis!
  Heel veel succes met het verwezenlijken van jullie droom. Houd vol..ooit komt jullie droom uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *