Papas2be: Beste Dame 1, 2 en 3, op site x lazen we uw berichtje over draagmoederschap. Wij zijn A&S en aan het onderzoeken of draagmoederschap voor ons is weggelegd. Wij zijn x jaar samen, hebben een stabiel, sociaal leven. We zouden een kindje alles kunnen bieden wat het nodig heeft. We zouden graag met u in contact komen. Wat ideeën uitwisselen. En misschien klikt het wel…

Dame 1: Hallo A&S, wat betalen jullie?

Dame 2: Hallo A&S, dank jullie voor jullie berichtje. Ik voel me zeer vereerd. Ik zal iets over mezelf vertellen. Ik ben Dame 2, ik ben 19 en wil wel eens zwanger worden voor ik kinderen wil…. M’n vriend wil het ook, maar wil ook geen baby.

Dame 3: Hoi A&S wat een leuk berichtje. Ik ben Dame 3. Woon samen, heb 2 eigen kindjes en gun iedereen dat geluk ook. Ik heb er heel goed over nagedacht en wil dit graag doen. Hoe denken jullie over zus en zo?

Dit zijn een van de berichtjes die we hebben ontvangen in onze zoektocht. Uiteraard hebben we Dame 1, Dame 2 en meerdere dames bedankt voor hun ‘goede’ bedoelingen. Op andere berichten hebben we vaak in spanning gewacht op antwoord. In deze periode zijn we steeds meer gaan wandelen om samen alle contacten en berichtjes te kunnen bespreken. Soms gingen de mailtjes zo snel over en weer, dat we overal, soms op het strand bij een gure wind ons antwoord schreven.

Op het antwoord van Dame 3 (ja, we hebben al deze 3 mogelijke antwoorden echt voorbij zien komen), gingen de mails flink over en weer. De dame in kwestie, we noemen haar voor het gemak Eva, leek er echt zeker van te zijn. Zelfs op Facebook werden we vriendjes en hadden we leuk erg contact. Dit voelde goed.

IMG_3642

De eerste teleurstelling

Eind december 2013 besluiten we om een date te prikken met Eva. We zouden bij haar in Enschede een hapje gaan eten om te kijken of het klikt in real life. We kijken welk weekend in januari het beste uitkomt, omdat wij besluiten er samen een leuk weekendje van te maken. We houden het weekend van 2 en 3 januari vrij. De precieze datum en tijd om te eten ligt aan wat Eva het beste uitkomt. In afwachting van haar reactie zoeken wij alvast een hotelletje in Enschede.

Een paar dagen na onze laatste hoopvolle mail, sturen we een nieuwe mail.

Papas2be: Hoi Eva, alles goed? Sorry dat we je nu alweer mailen, zonder op je antwoord te wachten. We zouden graag een hotel boeken in Enschede, is er eentje die jij ons aanraad? Met werk regelen we dat Aart vrij is. dat weekend. Zou je kunnen kijken welk weekend jou het beste uitkomt? Nogmaals sorry dat we zo enthousiast zijn. Mocht je liever nog even wachten, dan horen we dat ook graag…

Even later weer haar Facebook account voor ons geblokkeerd en tot op de dag van vandaag wachten we op de reactie van Eva. Er werd geen reden gegeven voor het plotseling verbroken contact. En dan slaat de twijfel toe. Doen we iets verkeerd? Hebben we iets geks gezegd? Zijn we te enthousiast? Reageren we te snel? Of juist niet snel genoeg? Niet enthousiast genoeg?

We lezen al onze mails terug en we pluizen ze helemaal uit, maar we ontdekken geen gekke dingen…

Mammie20

In de tussentijd komen we op HET FORUM in gesprek met Mammie20 en we beginnen snel met haar te mailen. In de eerste instantie gaat het meer over onze zoektocht dan over de mogelijkheid dat ze iets voor ons kan betekenen. We bespreken veel en laten haar onze hierboven beschreven mailconversatie doorlezen. Ook zij geeft aan dat we niets geks gezegd hebben. Het plotseling verbroken contact met Eva ligt dus niet aan ons.

Nadat we nog een tijdje over en weer mailen, begint het besef bij ons te komen dat Mammie20 misschien wel een optie voor ons zou kunnen zijn. We weten dat ze 2 gezonde kinderen heeft. We krijgen foto’s doorgestuurd en haar kinderen zijn echt leuk om te zien (mooie meevaller). Ze woont maar een half uurtje rijden van ons en heeft haar leven op orde, althans, zo lijkt het. Ze is zelfs al per 1 jan 2014 gestopt met roken, omdat ze graag een kindje wilt dragen voor een ander. We starten een groepsapp in WhatsApp en de appjes vliegen over en weer. Het contact is erg leuk en al snel hebben we een ‘date’ en bespreken we wat we op onze eerste date van elkaar willen weten.

Op de website die bij HET FORUM hoort staat een lijst met allerlei punten omtrent draagmoederschap die besproken kunnen worden voordat het traject gestart wordt. (Het is niet verplicht, maar wel enorm handig). We spreken af om allemaal deze lijst los van elkaar te vullen en dan te bespreken… Naarmate de datum steeds dichterbij komt, worden we steeds zenuwachtiger. De vorige keer dat we zo dicht een echt persoon kwamen werden we immers keihard onderuit gehaald. Zou het dan nu wel goed komen met Mammie20?

De eerste teleurstellingen zijn hier al een feit geworden. En hoewel we de date met Mammie20 hebben staan, is ons vertrouwen op dat moment niet optimaal. Eerst zien dan geloven is ons motto aan het worden. Gelukkig hebben we op dat moment onze adoptieprocedure (deze fase is toch maar ‘wachten’) gewoon laten doorlopen.

Poppemie

Leuk om even tussendoor te vertellen. In november 2013, hebben we ook mailcontact gehad met ene Poppemie via het forum. Deze mevrouw was op dat moment net zwanger voor een ander stel. In een van haar mails vroeg ze of wij misschien haar volgende stel zouden kunnen worden. De precieze strekking van ons contact weet ik niet meer; Wel was ons antwoord dat veertig toch wel echt te oud was om voor ons te kunnen dragen. alsof we honderden vrouwen tot onze beschikking hadden. Iets waar Poppemie Aart later enorm mee kon plagen…

September 2017

Terug naar vandaag. Nu we de afgelopen vier jaar stukje bij beetje aan het neerzetten zijn, gebeurt er vandaag de dag ook van alles.

Na de laatste grote teleurstelling van vorige maand hebben en we hebben besloten om alles online te zetten staat onze wereld even op zijn kop.

IMG_3782.jpg

Familie, vrienden, collega’s, buren, kennissen en ook totaal onbekenden hebben ons blog gelezen. We hebben hele mooie reacties, tips, kaartjes en persoonlijke verhalen gehoord van onbekenden, maar zelfs van directe familieleden. Heel bijzonder en hartverwarmend. Dank je wel.

 

Een voorbeeld is dit kaartje die we van twee bijzondere mensen hebben gehad.
Dit sterkt ons enorm.

Nu alles een beetje geland is, komen we tot de conclusie dat we nog (lang) niet op onze eindbestemming zijn en dat de reis waarschijnlijk lang, emotioneel en turbulent zal gaan worden. Echter is onze wens zo groot dat we deze reis graag willen voltooien. Daarom doen zijn we nu onderzoek aan het doen naar onze mogelijkheden.

Er komt een druk weekend aan, maar daarover na komend weekend meer…

U ook genieten van:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *